Voorstellen

marigold-3968218__340Voorstellen
Mijn naam is Francis van der Loos.
Ik ben geboren in 1962 te Creil, als 4e dochter in ons gezin. Wij woonden in een arbeiderswoning in de polder, dichtbij de dijk aan het IJsselmeer.
Opgegroeid met een vader, moeder, 4 zussen en een broer, had ik tot mijn 18e levensjaar een tamelijk onbezorgde jeugd.
Toen ik 18 jaar was, overleed plotseling mijn jongste broer, 13 jaar oud.
In de lijn vanuit mijn vader’s levensgeschiedenis speelden verlies en rouw ook al een grote rol.

Pas jaren later kwam ik erachter hoeveel invloed het overlijden van mijn jongste broer en de verliezen zowel van uit de lijn van mijn vader als mijn gezin van herkomst hadden op mijn functioneren, zowel in mijn werk, mijn persoonlijk leven als mijn relaties.

Gestalttherapie in mijn leven
Door middel van Gestalttherapie en systeemtherapie heb ik geleerd om contact te maken met allerlei gevoelens als verdriet, angst, paniek en depressie. Doordat ik hier contact mee leerde maken kwam er ook weer ruimte voor andere gevoelens als blijheid, vreugde, verlangens en genieten.
De kwetsbare periodes in mijn leven hebben mijn spirituele en religieuze leven enorm verrijkt.

Mijn missie

De kracht van Gestalt is de weg terugvinden naar je eigen bron van waaruit je je leven bewust vorm kunt geven. Dit heb ik zelf ervaren, en dit wil ik voor jou ook graag mogelijk maken.

seagull-3968222__340
Opleidingen en inspiratie

Sinds het afronden van mijn opleiding in 2002 voer ik een zelfstandige praktijk.
Hier ontvang ik zowel individuen als relaties.
De opleiding tot gestalttherapeut en gestalttrainer heb ik genoten op Gestaltschool Bolt in Nieuwaal.
Onder supervisie van Aie en Magda Maris (oprichter en directeur van het Bolt instituut) en Annemarij Kamma, zeer ervaren gestalttherapeuten, heb ik het vak geleerd.
Magda Maris is een van de pioniers en grondleggers van Gestalttherapie in Nederland. Zij is mede opgeleid door Laura en Fritz Perls. Gedurende deze opleiding heb ik ook veel ervaring opgedaan in het toepassen van lichaamswerk, bio- energetica, Feldenkreiss en het beoefenen van Za Zen meditatie.

Door nieuwsgierigheid naar mijn afkomst en naar sommige gevoelens die ik niet kon plaatsen, ben ik mij verder gaan verdiepen in de familie opstellingen van Bert Hellinger. De opleiding “Systemisch werken”, onder leiding van Morten Hjort, bij Phoenix opleidingen in Utrecht, heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven.
Het veld waar wij vandaan komen, de ervaringen die we in ons leven opdoen bepalen voor een groot deel ons handelen en gedragen. Lees ook bij individuele therapie over de onderstroom.

Zowel op het Internationale Gestaltcongres in mei 2009 in Madrid als in september 2010 in Berlijn heb ik workshops gevolgd bij Susan Gregory van het New York Gestalt Instituut en bij Serge Ginger (werken met dromen), Founder of the Paris School of Gestalt (EPG).
Van Sonja Bouwkamp van het Kempler instituut, heb ik geleerd om met relaties binnen de therapeutische sessie te werken. De thema’s verbinding en autonomie, zijn hier belangrijke sleutelwoorden. Ook het thema ‘”polariteiten in het hulpverleningsproces” van Roel en Sonja Bouwkamp, hebben mijn aandacht. Beide kanten zijn ook in ieder mens aanwezig en vragen om erkenning.
Sinds een aantal jaren maak ik deel uit van een maandelijkse initiatiegroep op Gestaltschool Bolt. Dit jaar bestuderen we het boek Genesis vanuit onze persoonlijke ontwikkeling bezien. Het houdt mij en mijn inspiratie wakker.

2021
Trauma behandeling olv Bessel van der Kolk drs in Boston
Imagotherapie olv Barbara Cremers

Nascholing lichaamswerk, trauma en gestalt Kempler instituut

Sinds zes jaar ben ik ook weer werkzaam in de gezondheidszorg. Wil je meer hierover weten? Lees dan mijn blogs

Comments are closed