Relatietherapie

Relatietherapie                                   relatie_therapie
Is de relatie met je partner niet (meer) zo goed als je zou willen?
Dreigt een vriendschap verloren te gaan terwijl je dat helemaal niet wilt?Als je veel voor elkaar betekent, maar elkaar niet goed genoeg begrijpt kan ik als buitenstaander meekijken naar jullie manier van communiceren.

Communicatie = groei
Als je op een dieper niveau met elkaar kunt communiceren, kun je aan en met elkaar groeien. Wil je samen onderzoeken hoe je communiceert met elkaar, wat je elkaar verwijt in plaats van delen wat er in je omgaat? Ben je bereid een laag dieper te kijken dan de rollenlaag waar je je normaal gesproken in begeeft?2014-5 Iona Christa (31)

 Autonomie en verbondenheid
We willen ons zelfstandig voelen, maar ook verbonden met onze omgeving. Dat kan botsen. In de therapie kijken we naar de communicatiepatronen die er al zijn. Waar kun je die ander “horen”, wat “versta” je eigenlijk en wat zegt de ander eigenlijk? Wat vul je allemaal voor elkaar in? Luisteren zonder oordeel en aannames blijkt nog een hele klus. Wil je oefenen met elkaar of gewoon weten waar jouw/jullie blinde vlekken zitten?

Relationele patronen en projectie
Heb je ondertussen een hekel gekregen aan je eigen reacties/patronen naar je partner, je zus, je broer, vriendin of dochter? Veel waarvan we de ander beschuldigen, zit in onszelf. Projectie is datgene aan de ander toeschrijven wat in wezen tot jezelf behoort. Deze projecties onderzoeken en weer aannemen als aspecten van jezelf, is het belangrijkste werk wat we te doen hebben. Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met mij op.

Comments are closed