Individuele therapie

Individuele therapie
Herken je dit:
Je voelt je regelmatig somber of verdrietig?
Je ervaart vaak boosheid of irritatie?
Je hebt (regelmatig) last van stress en begrijpt niet waar dit mee te maken heeft?
Je bent in de rouw en kan je gevoelens niet plaatsen? Of je voelt helemaal niks en wordt ineens heel boos?
Voel je je overspannen of burn out?
Heb je angst overgehouden aan een ongeluk of zelfs een kleine misstap?
Moe of weinig energie?
Faalangst uit je jeugd steekt ineens weer de kop op?

20141212_112845801_iOSHiermee kan ik je helpen.
Je kunt me bellen op 06-23108917 of je aanmelden via het contactformulier. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend.

Systemische intake
Aan individuele therapie gaat altijd een (vrijblijvend) intake/kennismakingsgesprek vooraf. De intake bestaat uit een gestalttherapeutische, systemische intake.

Jouw leven, jouw thema’s
In deze intake worden de belangrijkste aspecten in jouw leven zichtbaar. De motivatie om met jouw eigen werkpunten aan de gang te gaan, wordt hiermee ingezet. Je zult je na de intake al beter voelen. Opgelucht dat je de stap hebt gezet om met je worstelingen aan de gang te gaan. Jouw verandering begint al bij het maken van dit besluit. Je zult merken dat het je op korte termijn al van alles oplevert; je word contactvoller, meer begripvol en milder naar jezelf en anderen, je krijgt meer relativeringsvermogen en leert dat angst het omgekeerde van opwinding is!

De oorsprong van jouw handelen
Als kind heb je jezelf een patroon van reageren aangeleerd, vaak vanuit een overlevingsstrategie (fight, flight, freeze). Als volwassene heb je dit echter niet meer nodig en kan dit patroon je vooral in de weg staan om adequaat en bevredigend te reageren in je huidige leven. In de sessies gaan we zonder oordeel op zoek naar de onderstroom, naar wat jou beweegt, van waaruit je handelt zoals je handelt. Van jou vraag ik de bereidheid jezelf te onderzoeken, dat wat je ontdekt aan te durven kijken, de emotie te beleven. Dit alles kan leiden tot meer zelfacceptatie.

Afspraken
Als je besluit verder te gaan na het intakegesprek, maken we afspraken. In het begin zal dat misschien wat vaker zijn (eenmaal per week) en verderop in het traject zijn de afspraken wat minder frequent (om de drie weken tot vier weken)
Het is belangrijk om met regelmaat afspraken te maken. Jouw proces krijgt hierdoor voortgang. Zo ook je weerstanden en de ongemakken die je tegen komt op deze ontdekkingsreis. Voordat je weer in je oude patronen terecht komt, leer je je eigen valkuilen kennen en met nieuw gedrag te experimenteren. Op gezette tijden evalueren we en bekijken samen hoe je het beste verder kunt gaan.

Mijn inbreng
Ik zal een luisterende en betrokken partner voor je zijn, die met mededogen kijkt en luistert naar jouw eigenheden. Ik zal je daar vragen over stellen, zodat je meer bewustzijn krijgt op je handelen, je gedragingen en je gevoelens. Hoe meer bewustzijn je hebt over jouw manier van doen, des te beter ben je in staat om je eigen keuzes te maken en je gedrag te veranderen of in ieder geval uit te proberen hoe je dingen anders kunt aanpakken. Wil je meer weten over mijn aanpak? lees dan bij gestalttherapie

De golven zijn de dagen

De dagen van het jaar
Het lijkt of zij vertellen
Hoe het ons vergaat
Maar de onderstroom
Die niemand ziet
Bepaalt de richting
Op elk gebied
Stef Bos

Trauma behandeling
De cursus trauma behandeling van Bessel van der Kolk uit Boston heb ik gevolgd (2021)
Je hebt vast wel eens van EMDR gehoord; EMDR is een effectieve methode om zowel het lichte als zwaardere trauma te benaderen.

Ik heb daar echter nog een andere benadering voor: in gestalttherapie leer je je gezonde deel aan te spreken. Ook door middel van regelmatige meditatie oefeningen kun je in dat deel van je hersenen waar je weinig meer voelt leren onderscheid in het voelen te maken. Voelen tijdens alle dagelijkse handelingen welke zo belangrijk zijn om weer te helen en je gelukkig te voelen. Mocht je hier meer over willen weten of willen leren, maak gerust een vrijblijvende afspraak.

Comments are closed