Ervaring van cliënten

winning-1529402__340Ervaring van cliënten

Wat heeft gestalttherapie jou tot nu toe gebracht?

  • Door de therapie heb ik zoveel verbanden kunnen leggen en kunnen verklaren waar gedrag vandaan komt. Boeiend om te kunnen zien dat achter elk gedrag een oorzaak zit, vaak generaties lang overgedragen. Mij heeft het diepst geraakt dat ik eigenlijk wel wist waar mijn problemen vandaan kwamen, maar dit had ik altijd weggestopt.

Door jouw hulp durfde ik ernaar te kijken. Als ik me minder goed voel gebruik ik nog wel eens het grondvesten en de techniek van het hele lichaam deel voor deel “voelen”, dit helpt me steeds weer om de rust te hervinden. Ik heb veel gehad aan je begeleiding, het voelde gewoon goed. Je hebt een open houding, ik durfde, na enig aarzelen elke keer weer, mezelf te zijn ( vrouw, begin 50, werkzaam in de zorg)

• Verstand en gevoel botsen bij mij nog wel eens, terwijl ik het belangrijk vind om bewust te leven; de vragen Waar ben ik mee bezig? en Waarom doe ik dit?, daar heb ik geleerd antwoorden op te vinden.

Ook verlies ik me gemakkelijk in gedachten en gevoelens van mezelf en anderen; dan raak ik uit balans en word ik onrustig. Ik kan dan in paniek raken of neerslachtig worden. Hier heb ik in de therapie beter mee leren omgaan ( vrouw, VMBO docente, 37 jaar)

• Gestalttherapie geeft me handvatten om mijn verstand en gevoel meer in balans te krijgen; grenzen aan te geven. Door bewust stil te staan bij wat ik doe én voel, krijg ik ook steeds meer inzicht in mijn eigen handelen en patronen die zich voordoen. Op deze manier kan ik proberen mijn leven meer in balans te krijgen. Het biedt mij structuur en dus rust in mijn dagelijkse activiteiten ( vrouw, 23 jaar, studente MBO)

• Alle kanten van mijn verliefdheid heb ik bekeken; ook heb ik gevoeld dat het ok is; dat ik me niet schuldig hoef te voelen. Ook dat mijn gezin superbelangrijk voor me is. Ik kan weer beter met deze emoties overweg ( docent, 41 jaar, getrouwd, 2 kinderen)

De begeleiding
• Francis kijkt goed naar de behoefte van mij op dát moment. Ze laat mij goed naar mezelf kijken, gaat mee in mijn proces en stuurt deze niet een bepaalde richting op: ‘Zo moet het/ zo hoort het’. Op deze manier werk je zelf (onder begeleiding van Francis) naar een balans toe. Dit vind ik een prettige manier van werken (vrouw 47 jaar, alleenstaand met twee volwassen kinderen)

• Door haar persoonlijkheid is er een veilige sfeer, waarin je jezelf kunt zijn. Alles is goed, ze dringt je niks op en laat jou in je waarde. Het is leuk dat zij zelf ook meedoet met de oefeningen en het mediteren. Ze heeft gevoel voor humor, ook daarom voel ik me thuis bij haar (vrouw, 38 jaar)

Ervaringen naar aanleiding van de Zenmeditatie
• Door te mediteren kom ik wat meer tot bezinning en ga ik minder snel over tot de orde van de dag.
• Ik slaap beter.
• Na het mediteren heb ik het gevoel alsof ik even op vakantie ben geweest. Het is fijn, echt tijd voor mezelf!
• Ik word me bewust van drukke gedachten. Door te mediteren kan ik deze beter tot rust brengen.
• Ik blijf dichterbij mezelf.

Comments are closed